Biće mu zimi toplije: Poznati ulični mačak Asim dobio svoju kućicu u Sarajevu

Mačak Asim dobro je poznat Sarajlijama koji često borave u Kolodvorskoj ulici na Dolac-Malti.

Umiljati crno-bijeli mačak, koji je dosada vrijeme provodio na otvorenom, sada ima svoje sklonište, a uposlenici i posjetioci obližnjih objekata brinu se da mačak Asim uvijek bude sit. Također, Asimu najviše pažnje posvećuju radnici HubHomeWork, ali i studenti koji svakodnevno dolaze u Hub.

Na inicijativu studentice Nejre, Zemir Bihorac koji se bavi se izradom zaštitinih konstrukcija i kućica za životinje, odlučio je jednu takvu pokloniti mačku Asimu.

Prošle sedmice Bihorac je donirao i postavio kućicu za ulične mačke na javnoj površini u Kolodvorskoj ulici.

Studentica Nejra i ja došli smo na ideju da postavimo kućicu za mačka Asim. Mi smo i ranije na jednoj lokaciji na području općine Centar postavili jednu kućicu za mačke. Nas dvoje sarađujemo po tom pitanju. Ona je imala zamisao kako bi trebala izgledati kućica, a ja sam iznio svoje ideje te smo se usaglasili. Napravio sam kućicu, a potom je postavio u Kolodvorskoj, za mačka Asima”, kazao je.

Bihorac se bavi izradom kućica i zaštitnih konstrukcija za kućne ljubimce, a često pravi i instalacije za životinje, koje su namjenjene za javne površine.

Nedavno sam napravio konsturkcije za životinje u parku ‘Kemala Montena’, ali imam u planu izraju još kućica koje će se također naći na javnim površinama”, kazao je.

Veliko je interesovanje za izradu konstrukcija za kućne ljubimce, kako kaže, planira proširiti proizvodnju s obzirom na veliku potražnu za njegove proizvode, piše Klix.ba.

Zar nije divno biti dio ove price .. 😻🐾

Prije nekoliko mjeseci, ni sam ne znam kako i zašto, jer sam bio premali,…

Posted by Zaštitne konstrukcije-mreže za mace Sarajevo on Sunday, 7 November 2021

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79