15 dana je prošlo od nestanka Draga Tanaskovića

Prošlo je 15 dana od nestanka tridesetogodišnjeg Draga Tanaskovića iz Čajniča, pripadnika Oružanih snaga BiH. Tanaskovića su uhapsili 25. marta uvečer u Bileći zbog navodnog pokušaja iznude, dok je bio na dužnosti. Zadržan je u Policijskoj stanici u Foči do 26. marta u 21:05 sati, kada je pušten. Kako su kamere zabilježile, nakon izlaska iz stanice, kretao se prema mostu, a na obali su pronađeni ostaci cigareta i uplatnice.

Potraga za Tanaskovićem u toku je već 15 dana, u koju su se uključile brojne organizacije i institucije, uključujući Oružane snage BiH. Međutim, do danas rezultati nisu postignuti, što je izazvalo ogorčenje i očaj kod Tanaskovićeve porodice.

Radoš Tanasković, stric nestalog, izrazio je svoje sumnje i nezadovoljstvo postupanjem nadležnih organa, navodeći da su informacije koje su dobili kontradiktorne te da sumnja u ispravnost istrage.

O nestalom Dragu Tanaskoviću kaže da je bio momak za primjer, te da nema veze ni sa kakvim kriminalom. Također ne vjeruje da je mogao izvršiti samoubistvo.

“Ma kakvo samoubistvo, on nije imao motiva da se ubije, u subotu tu zadnju kad smo se vidjeli zajedno radili na pilani, bio sa mojom djecom. Ja u to ne vjerujem, jedino neka velika ucjena ili strah od nekog. Ovo je strašno što se dešava.To je dijete je odgojeno na selu, vrijedan momak, radnik, cijelo Čajniče to zna, njegovi komandiri koji su dolazili porodici kažu da je bio momak za deset. Nikad u životu nije imao kriminalni dosje. Ja sumnjam na sve jedino na Boga ne sumnjam. Šta nas je zadesilo da se ne može čovjek naći živ ili mrtav i zbog čega je mrtav, ako je tako”, ogorčen je Radoš.

Ističe kako vjeruje da će se u slučaj uključiti i druge nadležne institucije.

“Naći će se, mora se naći, neću ja to pustiti tako lako. Ne može čovjek nestati da ga nema, svaki trag se treba naći, nađu ljudi. Prvi tragovi su zataškani to je trebalo odmah da se ogradi, da se odmah dovedu stručnjaci koji će dokazati da je on tu bio. Volio bih da saznam šta je, šta god da je, poginuo u saobraćaju poginuo, ubio ga neko, ubio ga. Ali ko treba da kaže ne govori.Ovo je divlji zapad, ne mogu ja da sumnjam ni na koga, ali da 15 dana nema djeteta nigdje, to nije uredu. Svi mi znamo da ovo nije uredu”, kaže Tanasković za Klix.

Kaže da se potraga nastavlja, a da će Oružane snage podići i dronove.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79