17. put odgođeno suđenje u slučaju “Pravda”: Zašto je optuženi Musić smješten u bolnicu

Kantonalni sud u Sarajevu odgodio je danas 17. put početak suđenja u predmetu “Pravda”, a razlog je što optuženi Izet Musić nije mogao prisustvovati suđenju. On je, kako je provjerama utvrđeno, smješten na Neurologiju KCUS-a. Nastavak suđenja zakazan je za 23. avgust.

Podsjećamo, Kantonalni sud u Sarajevu prethodno je jutros naredbu da se dvije osobe privedu u ovu instituciju kako bi konačno, nakon dvije godine, počelo suđenje u predmetu “Pravda”.

Suđenje je jutros u 9 sati ponovo odgođeno jer dvoje od ukupno 40 optuženih nije došlo na ročište. Ovo je već 17. put da nije počelo suđenje u ovom predmetu. Optužnica je potvrđena prije 20 mjeseci, ali nikada nije pročitana.

Naredbu o privođenju donio je sudija Igor Todorović.

U ovom predmetu optuženo je ukupno 48 osoba, ali je jedino Alija Delimustafić u pritvoru skoro tri godine.

Kako je rečeno, nastavak je planiran za danas u 12 sati, a naredba za privođenje odnosi se na optuženog Envera Delimustafića, brata Alije Delimustafića, i optuženog Izeta Musića.

Musić je navodno u bolnici, a Sudska policija će provjeriti je li to tačno.

U ovom predmetu, koji se odnosi na nezakonita knjiženja nekretnina u Kantonu Sarajevo, optuženi su advokati, notari, sudije, pravobranioci… Svi se terete i za sistemsku korupciju i organizirani kriminal. Samo jedno ročište građane košta oko 20.000 maraka, što znači da bi 17. odgoda ispraznila kasu Kantona Sarajevo za više od 350.000 KM prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79