200 prijatelja i rodbine oprostilo se od Šahe Adilić

Šahu Adilić na bolji svijet ispratilo 200-ak građana

Nihad Aličković osnivač AntiDayton pokreta objavio je da je danas u mezar spuštena Šaha Adilić koja nije imala rodbinu da joj klanjaju dženazu.

– Danas su građani Sarajeva na nekoliko poziva putem društvenih mreža, njih oko 200 ispratili ovu ženu i spustili je u kabur.

U Sarajevu preminula nana, niko je nema spustiti u kabur

Neka Allah nagradi ove ljude koji su je danas kao najbliža porodica ukopali sa njenim dobrim i lošim djelima. Neka joj se Allah smiluje i neka joj oprosti grijehe a posebno da nagradi sve one koji su danas bili na njenoj dženazi. Veliki ste sevap zaradili, prokomentarisao je Aličković.

Inače, Šaha Adilić je cijeli svoj život provela čineći dobro. Posljednje dane života je provela u staračkom domu. Zahvaljujući dobroj duši jednog hadžije plaćeni su troškovi dženaze, a Sarajlije su po ko zna koji put pokazali da su veliki ljudi, te su je ispratili onako kako dolikuje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79