21- godišnji Benjamin danas će biti sahranjen nedaleko od mjesta gdje je tragično stradao od zrna sačme

Dženaza 21-godišnjem Benjaminu Islamagiću koji je nesretnim slučajem stradao u lovu u subotu popodne u naselju “Kolijevke” kod Goražda, bit će klanjana danas na Gradskom mezarju Kolijevke, u podnožju brda na kojem se desila tragedija.

Islamagić je preminuo od posljedica ranjavanja iz lovačke puške, nakon nesreće koja se desila u subotu iza 14 sati u šumi u blizini Kolijevki. Nakon uviđaja utvrđeno je da je to tragedije došlo kada se sapleo i pao krećući se kroz šumsko rastinje, nakon čega je puška opalila, a sačma mu je nanijela kobne povrede.

Pogođena je arterija i mladić je veoma brzo iskrvario. U Urgentni centar goraždanske bolnice dovezen je bez znakova života.

– Svi dokazi i izjave svjedoka upućuju na to da se radilo o nesretnom slučaju, tako da Tužilaštvo nije tražilo obdukciju, niti će se u ovom slučaju otvarati istraga, ali će se formalno obaviti vještačenje oružja iz kojeg je metak ispaljen, kazao nam je Mirsad Bilajac, glavni tužilac BPK Goražde.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79