24-godišnja albanska stjuardesa preminula nakon slijetanja aviona

Pružena joj je prva pomoć te su je pokušali oživjeti no nije joj bilo spasa

Stjuardesa, koja je imala samo 24 godine, neočekivano je preminula od „sindroma iznenadne smrti odraslih“ nakon što je avion sletio na aerodrom Stansted, navodi se u istrazi, prenosi Jutarnji.

Iznenada se onesvijestila

Greta Dirmiši (Dyrmishi) bila je članica osoblja koja je radila za kompaniju Air Albania, te je 21. decembra putovala iz Tirane u Albaniji do britanskog Eseksa kada se iznenada onesvijestila i preminula.

Pružena joj je prva pomoć te su je pokušali oživjeti no nije joj bilo spasa – bolničari su samo mogli konstatirati smrt.

Sindrom iznenadne smrti odrasle osobe je iznenadna i neočekivana smrt od srčanog zastoja čiji se uzrok ne može pronaći.

Mišel Braun (Michelle Brown), oblasna mrtvozornica za Eseks, rekla je da će Gretina smrt biti podložna kompletnoj dokumentarnoj istrazi.

– Ova 24-godišnja žena bila je u kabinskom osoblju na letu iz Albanije i bila je na pisti kada se onesvijestila te joj je pružena osnovna prva pomoć. Deset minuta kasnije nije bilo pulsa i počelo je oživljavanje. Bolničari su je zbrinuli i potvrdili da je preminula.

Obdukcija je utvrdila da je uzrok njezine smrti sindrom iznenadne smrti odrasle osobe. U vrijeme incidenta bila je ispred vrata u avionu u zračnoj luci Stansted. Ovo je prikladno za dokumentarnu istragu u dogledno vrijeme – kazala je mrtvozornica.

Teški trenuci

O smrti stjuardese i kompanija Air Albania izdala je saopćenje.

– 21. decembra, nakon iskrcavanja putnika s našeg leta za London, jedna članica našeg kabinskog osoblja Greta Dirmiši doživjela je srčani udar. Čak i nakon što je odmah pružena sva medicinska pomoć, ipak smo je izgubili. Odvezli su je u bolnicu u Londonu i provodili su se postupci. Air Albania je od prvih trenutaka kontaktirala njenu porodicu, a mi smo i dalje uz njih u ovim teškim trenucima.

Uz poštovanje prema Greti i njenoj porodici, odlučili smo podijeliti vijest s javnošću. Gretu ćemo uvijek pamtiti kao strastvenu profesionalku, odličnu saradnicu i veliku prijateljicu. Neka joj se Bog smiluje i podari mir porodici. Air Albania će i dalje biti uz njenu porodicu – navodi se u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79