24-godišnjak iz BiH javio da je otet u Hrvatskoj: Policija utvrdila drugačije

Zbog tri poziva koja je 6. jula između 1.50 i 3.10 sati odaslao muškarac, pazinska se policija digla na noge, javlja Jutarnji list.

Prvo je pozivom buzetskoj policiji rekao da ima problema i da ga uznemiruju komšije u Ulici Jurja Dobrile u Pazinu. Zatim je nedugo potom nazvao isti broj policije prijavivši da je zavezan u stanu susjeda. A treći i posljednji poziv upućen policiji sa svog mobitela sadržavao je i dopunu prethodnog poziva: “Uspio sam pobjeći nakon što sam fizički napadnut i zatočen”.

Zbog ta tri poziva pazinska se policija digla na noge. Utvrdili su da je pozivatelj 24-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji je iz samo njemu znanog razloga odlučio počiniti krivično djelo lažne uzbune, a za što će u konačnici i krivično odgovarati.

– Policijski službenici postupali su po dojavama 24-godišnjaka te su utvrdili kako je osumnjičeni lažno obavijestio policiju o događaju koji iziskuje hitno djelovanje, odnosno utvrdili su da je počinio krivično djelo – kažu iz PU istarske navodeći da protiv osumnjičenog ide krivična prijava redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu, prenosi Jutarnji list.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79