Asim je posljedni patrizan iz Zenice: Pamti Drugi svjetski rat u kojem je učestvovao

Asim Đulić iz sela Janjići kod Zenice je starina od devedeset i pet godina.
Kroz svoj život je prevalio mnoge životne situacije, a najčešće pamti Drugi svjetski rat u kojem je i sam imao učešće.

Asim dobro pamti prošlost, a najviše ga je pogodio gubitak supruge jer je bio jako vezan za nju, a u partizane je mobilisan kao dijete i kako kaže, othranila ga kukuruza i voda.
Ovaj čovjek je prošao grozotu drugog svjetskog rata, dobro pamti imena ljudi, životne epohe kao i dešavanja tijekom agresije na Bosnu u proteklom ratu.

Radni vijek je odradio u Željezari u Zenici kao mašinovođa 22 godine, da bi krajnjih sedam godina odradio kao ložač. Ovaj narodni čovjek, plemenite i dobre duše, danas napunjava punih 44 godina kako je u penziji, a redovno ga posjećuju njegove kćerke i sinovi, kao i zet koji je uvijek uz njega kako bi mu pomogao i očuvao u njegovoj dubokoj starosti.

Ovaj čovjek mi je danas dao dobrih savjeta, rekao mi je da je život tanka nit koja se brzo prekine, a to je poštenje i dobročinstvo prema drugima, budi sine pošten, radi Boga.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79