27-godišnji vozač Golfa teško povrijedio pješaka (53) u Hotonju

Tokom jučerašnjeg dana dogodila se teška saobraćajna nesreća koja je u jutarnjim satima usporila saobraćaj u glavnom gradu Bosne i Hercegovine piše Crna-Hronika.

U nesreći su učestvovali vozač Golfa i pješak koji je zadržan na KCUS-u sa teškim tjelesnim povredama.

Dana 05.02.2024. godine u 06,40 sati na ulici Donji Hotonj, područje općine Vogošća, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka E.A., rođen 1971. godine, nastanjen u Vogošći, od strane putničkog motornog vozila „VW Golf V“, kojim je upravljao H.Dž., rođen 1997. godine, nastanjen u Vogošći.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je 53-godišnjak, a ljekarska pomoć mu je ukazana na KUM-u UKC u Sarajevu i na Klinici za anesteziju i reanimaciju je zadržan na daljem liječenju.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79