33-godišnjak prijetio nani i tetki: Njegovoj ženi niko ništa nije smio reći

Osnovni sud u Tesliću potvrdio je optužnicu protiv D.Z. (33), optuženog za niz ozbiljnih incidenata koji uključuju prijetnje i oštećenje tuđe imovine. Optuženi je suočen s optužbama za ugrožavanje sigurnosti i oštećenje imovine na području Teslića, od juna 2023. godine do sredine novembra iste godine.

Prema optužnici koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Doboju, D.Z. je navodno izvršio niz incidenata protiv svoje nane Č.V. i tetke P.D. koji su uključivali prijetnje i fizičko nasilje. Navodi se da je D.Z. prijetio nani Č.V. i tetki P.D. pored pravoslavne crkve u Tesliću, dok su one palile svijeće, rekavši im da im ni crkva ni molitva neće pomoći te da bi ih ubio da mu sutradan nije krsna slava.

Optužnica također navodi incidente u kojima je D.Z. nasilno otvarao vrata kuće i oštetio imovinu koja pripadao njegovoj tetki P.D. i vanbračnom suprugu. Dodatno, optužen je da je svoju baku Č.V. fizički napao, gurajući je prema vratima njene kuće.

On se, sudeći po optužnici, ni nakon toga ne smiruje, već je 26. oktobra 2023. godine, sa svojom djevojkom M.T., došao na parcelu u blizini kuće, a nakon što mu je Č.V. iz svog dvorišta rekla da se njegova djevojka pomjeri sa njene zemlje, on je dotrčao do Č.V.

“Uhvatio ju je rukama za prsa, te je tako odgurao do ulaznih vrata prizemlja kuće, govoreći joj da njegovoj supruzi ništa ne smije reći”, ističe se u optužnici.

Novi problem, sudeći po optužnici, izaziva tri dana kasnije.

“On je 29. oktobra 2023. godine sjekirom razbio ulazna vrata na spratu kuće koji koristi njegova tetka P.D. sa svojim vanbračnim suprugom, smatrajući da on treba da živi u toj kući kao nasljednik iza svoje majke – kćerke Č.V., iako fizička dioba između nasljednika nije završena, te tom prilikom zaprijetio Č.V. da će je uznemiravati sve dok ne iseli iz kuće, da će i kuću zapaliti”, dodaje se u optužnici.

Usljed toga je, istaknuto je, Č.V., plašeći se za svoj život, morala izaći iz kuće i odseliti kod M.B., svog zeta, početkom novembra 2023.

“Tada se osumnjičeni uselio u kuću i iz obijesti u prizemlju polupao sjekirom namještaj i vrata, nožem isjekao roletne na prozorima, dok je na spratu kuće razbio francuski ležaj, sitno posuđe, usisivač, kao i bušilicu boš, komplet bušilica marke iskra i tačno neutvrđenu količinu drugog sitnog alata, vlasništvo P.D. i F.K.”, naglašeno je u optužnici.

Novi problemi, sudeći po optužnici, dešavaju se već u decembru.

“On je 18. decembra 2023. godine, pored pravoslavne crkve u Tesliću, dok su Č.V. i P.D. palile svijeće, prišao njima, te im zaprijetio da njima neće pomoći ni crkva, ni molitva, jer samo da mu sutradan nije krsna slava, obje bi ih ubio, tako da ih ni sto komada ne bi sastavilo”, navodi se u optužnici, a potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79