37-godišnjak kupio lažni pečat da bi duže boravio u Njemačkoj

37-godišnjak kupio lažni pečat da bi duže boravio u Njemačkoj


Policijski službenici su podnijeli kaznenu prijavu protiv 37-godišnjeg bosanskog državljanina Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave.

Incident se dogodio prilikom granične kontrole na ulazu u Republiku Hrvatsku, kada su policijski službenici Stanice granične policije Slavonski Šamac otkrili krivotvorene granične pečate.

Tokom rutinske kontrole autobusa, vozača, putnika i prtljage, 37-godišnji putnik je predao svoju putnu ispravu bosansko-hercegovačkim policijskim službenicima.

Međutim, policijski službenici su posumnjali u originalnost otisnutih ulazno-izlaznih pečata u putnoj ispravi. Nakon daljnjih provjera i kriminalističkog istraživanja, potvrđena je sumnja, te je utvrđeno da se radi o krivotvorenim graničnim pečatima.

Prema izvještaju policije, osumnjičeni je unaprijed dogovorio s nepoznatom osobom plaćanje određene svote novca kako bi mu ona utisnula krivotvorene granične pečate u putnu ispravu. Cilj ovog postupka bio je reguliranje njegovog statusa u Njemačkoj, gdje je želio duže boraviti.

37-godišnjaku je prema odredbama Zakona o strancima rješenjem odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku, te je vraćen u Bosnu i Hercegovinu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija