4 miliona KM za Javni RTV sistem BiH: Forto i Karamehmedović potpisuju ključni sporazum

 

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, Edin Forto, zajedno s generalnim direktorom Radiotelevizije BiH, Belminom Karamehmedovićem, predviđa potpisivanje važnog sporazuma koji će osigurati četiri miliona KM za Javni RTV sistem BiH, u skladu s odlukom Vijeća ministara BiH.

Osim toga, sredstva odobrena BHRT-u imaju svrhu pokrivanja troškova prava prijenosa Evropskog prvenstva u fudbalu 2024. godine i Ljetnih olimpijskih igara 2024. godine – kako je priopćeno iz relevantnog ministarstva.

“Ovo je tek prvi korak. Drugi korak hitno podrazumijeva imenovanje upravljačkih struktura FTV-a u Parlamentu Federacije BiH, što će omogućiti pravedno uređenje prikupljanja RTV takse unutar Federacije BiH.

Treći korak uključuje donošenje novog zakona koji će trajno regulirati stabilnost javnih servisa, pružajući snažniju podršku svim servisima u usporedbi s današnjim stanjem”, poručuje državni ministar komunikacija i prometa, Edin Forto.

Ovom odlukom nastoji se osigurati financijska stabilnost javnih servisa, odgovarajući na jedan od 14 prioriteta EU za pregovore o pristupanju, te stvoriti pretpostavke za podršku i poboljšanje sektora telekomunikacija i elektronskih medija u BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79