4 zlatna savjeta za svakog vozača kamiona!

Prekid rada može se definirati kao neplanirano zaustavljanje. Ponekad su neizbježni. međutim, postoji mnogo stvari koje vozač kamiona može učiniti kako bi se povećala sigurnost svog kamiona. Evo četiri korisne savjete koja se mogu upotrebljavati Svakodnevno…
1.  Šetnja oko svog Kamiona  – Gledanje i Slusanje kamiona
Nađite vremena za obilazenje oko svog kamiona i inspekciju istog, prije svakog polaska na put.  To je često prgled, ali mnogi problemi mogu se izbjeći ako je to učinio ispravno.dali postoji idraulicno pustanje ili nedostatk podloske, ogledala ili svjetla? Provjerite svoj teret i prikolicu ako je potrebno.slusajte dai ima kakv neobica zvuk  – kako se ponasa zvuk motora? Također je poželjno da bi bili sigurni da imate dovoljno zaliha za vaše putovanje, kao što su tekućine.
2. Na vrijem Prijaviti problme Kamiona
Dobro odrzavanje kamiona je kljuc svakog vozaca. Većina firmi ima procedure izvjstavnje problem cimnastanu na kamionu. Budite svjesni tih postupaka i sve pitanja mogu biti zbrinuta tokom planiranog održavanja. Prijavi problema rano. Ako je moguće, popraviti sve manje kvarove odmah. Uostalom, mali i jeftin problemi mogu lako postati velike i skupi.
 
3. Poznavati svoje vozilo kako se ponasa na cesti.. 
Kako vozite vaše vozilo je ključno u određivanju produženje rada. Vožnja učinkovito znači da manje goriva koristi i manje kočenja, što znači manje posla i nositi na pogonskom kamiona. Budite svjesni kako vaše vozilo grije i hladi. Razumijevanje odgovora Vašeg vozila je važno u smislu da su u mogućnosti predvidjeti buduće probleme.
4. Zadnji i poslednj (Cuvajte Svoj Zivot On je naj vrijedni)
Drzeci se sih svojih planova mozete pivecati svj radni vijek i radni vijek masine koje vozite.. Ipak, to nije samo tvoj kamion koji se može održavati preventivno. Gojledajući na sebe i sigurno i odgovorno vožnje, možete pomoći da zaštiti svoj kamion protiv bilo kakvih neplaniranih zaustavljanja. Prilikom vožnje – uvijek biti strog oko odmara puta. Idite u šetnju, piti vodu i jesti zdravo. I obavezno da biste dobili dobar noći spavati dan ranije u vožnji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79