40 godina robije za kćerku političara: Ubila baku Isekla je, spalila i bacila u kontejner

Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici podiglo je optužnicu protiv Jelene Špagović (26) iz Beograda, kćerke Saše Dujovića, bivšeg poslanika i drugog čovjeka stranke Srpska desnica za teško ubistvo penzionerke Majde Garović (80) u junu prošle godine.

Špagovićevoj, ukoliko bude osuđena za teško ubistvo prijeti kazna zatvora do 40 godina.

Podsjetimo, ona je uhapšena 6. jula 2019. godine, tri nedjelje poslije zločina, a sa njom je priveden i njen brat Momčilo Dujović (21).

Muž sa 7 metaka izrešetao bivšu ženu: Nije mi žao što sam je ubio, to mi je bila jedina želja!

Dujović je osumnjičen da joj je pomogao u brutalnom ubistvu devizne penzionerke, nekadašnje komšinice u Zemunu.

Zločin je otkriven tri nedelje kasnije, tačnije 20. juna, kada je ugljenisane dijelove tijela starice našao mještanin koji je šetao vikend-nasiljem u Krčedinu.

On je u Dunavskoj ulici vidio prevrnut kontejner i u njemu dijelove tijela nesretne starice. Ugljenisani trup bio je pored kontejnera, a u blizini nisu nađeni nikakvi predmeti ili dokumenta koji bi pomogli u identifikaciji žene. U prvom momentu se pretpostavljalo da je žtrva imala oko 65 godina.

U istrazi je ustanovljeno da je 16. juna prijavljen nestanak Zemunke Majde Garović. Analizom DNK potvrđeno je da su nađeni njeni ostaci i tada je klupko zločina počelo da se odmotava.

Nepune dvije nedjelje nakon što je utrđen identitet ubijene žrtve, operativci su uhapsili osumnjičenu za zločin Jelenu Špagović, medicinsku sestru tada zaposlenu u jednoj privatnoj klinici u Novom Beogradu, bivšu komšinicu starice. Tada je priveden i Jelenin mlađi brat Momčilo Dujović, osumnjičen da joj je pomagao.

Žrtva i osumnjičena mlada žena bile su komšinice, dijelila ih je samo ograda u Zemunu, a istražitelji su utvrdili da su se, uprkos velikoj razlici u godinama, čak 55, njih dve družile. To je potvrdila i njihova komunikacija na društvenim mrežama. Iako se Jelena u međuvremenu razvela od muža, čija porodica dijeli ogradu sa Majdinom, dvije žene su ostale u kontaktu. U istrazi je utvrđeno da je ta osumnjičena Jelena Špagović od Majde pozajmila 2.500 eura. Novac starici nije vratila i upravo se taj dug spominje kao motiv zločina. Istražitelji su ustanovili da je Jelena namamila bivšu komšinicu, vjerovatno obećanjem da će joj vratiti pare i da ju je ubila.

Poslije zločina sa tijela starice je skinula zlatni lanac i prodala ga u jednoj zalagaonici. Kofer sa tijelom starice je stavila u iznajmljeni “pežo 508” i odvezla se u vikend naselje Krčedin, ali su tragovi ostali na tapacirungu. U tom vikend-naselju pored dunava zapalila je dijelove tijela.

Iako je Jelenin mlađi brat uhapšen i osumnjičen da joj je pomagao da tijelo iznese iz kuće, utvrđeno je da on ipak nije znao za zločin i pušten je iz pritvora, prenosi Blic.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Komentari

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79