40-godišnji muškarac zaustavljen u saobraćaju sa 103 grama marihuane

Zbog sumnje da upravlja vozilom pod utjecajem droga pozvan je u prostorije policijske postaje gdje mu je obavljenim testiranjem testerom na droge očitana reakcija na THC.

U utorak, policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa zaustavili su osobni automobil s kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin.

Kako nas je izvjestila policija, vozač automobila dragovoljno je predao PVC vrećicu s marihuanom težine od 103 grama koja je uz potvrdu oduzeta. Zbog sumnje da upravlja vozilom pod utjecajem droga pozvan je u prostorije policijske postaje gdje mu je obavljenim testiranjem testerom na droge očitana reakcija na THC.

Temeljem naloga suda u Osijeku, kod 40-godišnjaka iz Osijeka obavljena je pretraga osobnog automobila, doma i drugih prostorija kojom prilikom je predao ručno izrađenu cigaretu tzv. “joint” težine 1,04 grama.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 40-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo iz članka 190. stavka 2. „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i prekršaj iz članka 3. stavka 1. „Zakona o suzbijanju zlouporabe droga“.

Za počinjeno kazneno djelo predviđena je kazna zatvora od jedne do dvanaest godina. Počinitelj je predan pritvorskom nadzorniku, stoji u izvješću.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79