(FOTO) Uklonjeno 34 eksplozivna sredstava i 687 komada sitne municije

Obavljajući redovne zadatke na šest lokacija na području općina Bihać, Novi Travnik, Gornji Vakuf, Orašje, Novi Grad i Pale- Prača timovi Federalne uprave civilne zaštite za uklanjanje eksplozivnih sredstava (UES) uklonili su 34 eksplozivna sredstava i 687 komada sitne municije.

Kantonalni operativni centar civilne zaštite primio je informaciju od strane Općinske službe civilne zaštite Gradačac da je u naselju Ledenice Donje pronađena ručna bomba. O primljenoj informaciji obaviješteni su uposlenici Federalne uprave civilne zaštite za UES.

Srednjobosanski kanton
Općina Gornji Vakuf–Uskoplje. Kantonalni operativni centar civilne zaštite primio je informaciju da je na lokalitetu Bistrička Rika pronađen jedan RPG. O primljenoj informaciji obaviješteni su uposlenici Federalne uprave civilne zaštite za UES.

Bosansko-podrinjski kanton Goražde
Općina Pale u FBIH. Kantonalni operativni centar civilne zaštite primio je informaciju od građanina, da je u mjestu Kliski most, kanjon rijeke Prače, pronađen kumulativni tromblon. O primljenoj informaciji obaviješteni su uposlenici Federalne uprave civilne zaštite za UES, koji su navedeno sredstvo uklonili i uskladištili na propisan način.

(FOTO) I dalje se nastavlja potraga za nestalim osobama

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79