Velika potjera, svi su na nogama: Policija “češlja” grad, ubica u bijegu

U samom centru Ljubljane danas se dogodilo ubistvo iza kojeg stoji, za sada, nepoznati muškarac koji je u bijegu i za kojim traje velika potraga.

Policija glavnog slovenačkog grada objavila je da je bjegunac visine oko 170 centimetara. Nosio je tamnu odjeću i bio je maskiran. S mjesta događaja pobjegao je pješke prema Rožnoj dolini.

Prema pisanju slovenačkih medija, žrtva je 34-godišnjak iz Ljubljane, koji nije bio slučajna meta, jer je na njega pucano već u aprilu 2020. godine.

Tada je bio naoružan i uzvratio je vatru. Policijski službenici su na licu mjesta pronašli veću količinu novca.

Dolaskom na mjesto događaja, policija je zatekla teško ranjenog muškarca, koji je od zadobijenih rana ubrzo preminuo na licu mjesta.

  • Nema sumnje da je ubistvo izvršeno vatrenim oružjem. Molim sve one koji ovu osobu eventualno uoče da nam što prije jave – rekla je predstavnica policije za odnose s javnošću Aleksandra Golec.
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79