46-godišnja državljanka BiH krivotvorila pečate graničnog prijelaza

Skandal sa krivotvorenim graničnim pečatima desio se na graničnom prijelazu u Slavonskom Šamcu, kada je 46-godišnjoj državljanki Bosne i Hercegovine izrečena kaznena prijava, protjerivanje i šestomjesečna zabrana. Incident se dogodio u ponedjeljak, kada su hrvatski granični službenici otkrili krivotvorene pečate u njenoj putnoj ispravi.

Naime, prilikom rutinske kontrole autobusa s registracijskim oznakama Bosne i Hercegovine, u 6 sati, policijski službenici su pregledali putnike, vozača i prtljag ali su im pažnju privukli otisnuti krivotvoreni granični pečati na putnoj ispravi 46-godišnje putnice.

Detaljnijim pregledom isprave, potvrdila se sumnja u krivotvorenje. Policija je identifikovala dva krivotvorena pečata – jedan izlazni i jedan ulazni pečat graničnog prijelaza Stara Gradiška. Prema zakonskim postupcima, policija je podnijela kaznenu prijavu, a osim toga, nad državljankom BiH je doneseno rješenje o protjerivanju s prisilnim udaljenjem iz eiropskog privrednog prostora. To rješenje uključuje šestomjesečnu zabranu ulaska i boravka u evropskom privrednom prostoru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79