MUP KS upao i u sarajevski restoran, objekat na Pofalićima, Općinu Stari Grad

Pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) vrše pretrese na više lokacija na području KS zbog krivičnih djela organizirani kriminal, zloupotreba položaja, primanje i davanje dara i pranje novca.

Akcija se provodi po naredbi Suda Bosne i Hercegovine i Kantonalnog suda u Sarajevu i u saradnji s EUROPOL-om, a pod nadzorom postupajućih tužilaca Sarajevskog i Državnog tužilaštva.

  • Pretresaju stanovi i kuće Ibrahima Hadžibajrića, načelnika Općine Stari Grad.
  • Saznajemo da se na parkingu kod Vijećnice nalazi veći broj pripadnika policije.
  • Specijalci su ušli u sarajevski restoran Dos Hermanos koji se nalazi u ulici Radićeva kao i na objektima na Pofalićima.

Akcija “Start”: Istražitelji informacije dobili putem dešifriranja aplikacije Sky. Osumnjičen Ibrahim Hadžibajrić

“Pripadnici policijske uprave MUP-a KS više pretrese na više lokacija u Kantonu Sarajevo zbog krivičnih djela orgaizirani kriminal, zloupotreba polozaja, primanje i davanje dara i pranje novca”, kazala nam je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Akcija se odvija pod kodnim imenom “Start”, a nezvanično saznajemo da su dio informacija istražitelji dobili putem dešifriranja aplikacije Sky.

Na pretresima u Općini Stari Grad su i postupajući tužioci Tužilaštva Kantona Sarajevo.

(Foto: D. S./Klix.ba)

(Foto: Avaz)

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79