5 koraka za otključavanje zaleđene brave

Brave na vratima vozila često se zamrzavaju tokom zimskih mjeseci.

Što napraviti u tom slučaju? Donosimo nekoliko trikova – savjeta.

Korak 1

Pokušajte otvoriti druga vrata. Zvuči jednostavno, ali mnogi ljudi se zbune i uhvati ih panika kad otkriju da su njihova zaključana vrata zamrznuta te im pritom ne pada na pamet da mogu pokušati s otvaranjem drugih vrata ili gepeka.

Korak 2

Nabavite odleđivač brava. Za savega nekoliko maraka možete nabaviti specijalni odleđivač brava na vratima ili sprej za odleđivanje. Naravno, nemojte ih držati u automobilu.

Korak 3

Zagrijte ključ uz pomoć upaljača. Ponekad ćete to morati ponoviti nekoliko puta kako bi u potpunosti odmrznuli led koji je okovao bravu. Budite oprezni s ovim i nemojte pregrijavati ključ. Ne pokušavajte plamenom zagrijavati bravu.

Korak 4

Zagrijte bravu vrata fenom za kosu. Ova metoda oduzet će vam najviše vremena. Da ne spominjemo komplikacije s produžnim kabelom. No, metoda je, iako ponešto komplicirana, ipak djelotvorna.

Korak 5

Manje komplicirana, ali i manje djelotvorna je metoda puhanja u slamku koju okrenete prema bravi. Toplina vašeg daha bi vrlo brzo trebala odlediti bravu na vratima automobila.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79