6 godina zatvora za bivšeg policajca i njegovog prijatelja Uzgajali marihuanu kod groblja u Banjaluci

Foto: Arhiv/ilustraicja

Banjalučani Boško Bilić (66) i Nikola Jović (39) pravosnažno su osuđeni na ukupno šest godina zatvora zbog krivičnih djela nedozvoljena proizvodnja i promet droga.

Banjalučani pravosnažno osuđeni na ukupno šest godina zatvora zbog uzgoja marihuane kod groblja u Vrbanji

Prvostepenom presudom Okružnog suda Banjaluka bili su osuđeni na po tri godine robije, a ovu presudu sada je potvrdio i Vrhovni sud RS, dok su žalbe odbijene kao neosnovane.

Uhapšeni su u avgustu 2016. godine u akciji kodnog naziva „Plantaža 2016”, kada je u banjalučkom naselju Vrbanja, u šumi u blizini Gradskog groblja, pronađen zasad indijske konoplje sa rasadnikom. Policija je na plantaži pronašla plastične kante za zalijevanje i drugi pribor za uzgoj, a prilikom pretresa kod Jovića je nađena manja količina marihuane koja mu je virila iz džepa.

Bilić je bivši policajac Policijske stanice Banjaluka koji je 2005. godine takođe hapšen zbog sumnje u preprodaju droge, kada je udaljen sa posla.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79