6 razloga zašto je baš automobil najbolja varijanta za putovanje

Spremate li se na vikend izlet, trenutno je najsigurnije ići automobilom. No osim sigurnosti, putovanje automobilom pruža komfor koji organizirani prijevozi ne mogu. U nastavku saznajte zašto je bolje ići na putovanje osobnim vozilom.

Zbog pandemije mnoga su izletišta, wellness centri, toplice te ostali ugostiteljski i turistički objekti diljem Hrvatske snizili cijene ne bi li privukli više gostiju. Zato je sad idealna prilika da vikende iskoristite za opuštanje, izlete i otkrivanje ljepota Lijepe Naše uz pristupačne cijene i, naravno, uz obavezno poštovanje svih mjera zaštite.

Bilo da se odlučite za posjet nekom od nacionalnih parkova, poput Plitvičkih jezera, obilazak Zagorja ili uživanje u ljepotama Istre, putovanje automobilom svakako je najbolja i, trenutno, najsigurnija opcija. Znate s kim putujete i ne morate dijeliti prijevozno sredstvo s drugim ljudima, kao što je to slučaj ako putujete autobusom, vlakom ili avionom. No bez obzira na trenutne okolnosti, putovanje automobilom i inače ima mnogo prednosti, a u nastavku vam donosimo neke od njih.

Nemate definirano vrijeme polaska i rutu

Za razliku od putovanja drugim prijevoznim sredstvima, putovanje osobnim automobilom omogućava slobodu u mnogo pogleda. Nemate definirano vrijeme polaska, pa se ne morate brinuti o tome hoćete li zakasniti na mjesto okupljanja niti morate ustajati u ranu zoru. Krećete kad vama odgovara i vozite kuda želite. Idete li, primjerice, u wellness centar u Zagorju, osobni automobil omogućuje vam da “skrenete” s rute i razgledate druge ljepote Zagorja prije nego što stignete na odredište, a autobusi najčešće imaju definiranu rutu i stajališta s kojih ne smiju skretati.
Pauza kad god vam to odgovara

Mnogi će se vjerojatno složiti s tim da je najlošiji dio organiziranih putovanja definirani raspored, koji se mora pratiti i od kojeg najčešće nema odstupanja. A to uključuje i takozvanu “piš-pauzu” (svatko tko je putovao autobusom zna koliko je teško dočekati pauzu za toalet, jer, naravno, autobus ne staje kad se vama hoće). Kad putujete svojim limenim ljubimcem, takvih problema nećete imati – možete napraviti pauzu kad god vam to odgovara, protegnuti noge, popiti kavu na usputnoj benzinskoj postaji ili ugibalištu te nastaviti dalje kad ste spremni.

Troškovi su manji

Osim što u prtljažnik možete bez problema staviti prijenosni hladnjak s hranom i pićem, putovanje automobilom omogućuje vam da stanete na pauzu točno tamo gdje vi to želite. Ako ste, primjerice, korisnik INA Loyalty programa, sigurno ćete htjeti stati na Ininim benzinskim postajama i iskoristiti pogodnosti koje program pruža. Kava ili zalogaji kojima te časti INA i popust na gorivo itekako smanjuju troškove, koje možete i podijeliti s prijateljima ili članovima obitelji koji putuju s vama. Ako još niste u INA Loyalty programu, a spremate se na putovanje, preuzmite INA Loyalty aplikaciju na Google Play-u ili App Store-u i INA vas odmah nakon registracije časti kavom koju možete preuzeti na njihovim benzinskim postajama kad krenete na put.

Ostajete koliko želite

Jedna od prednosti putovanja automobilom svakako je i mogućnost ranijeg odlaska ili produljenja boravka, a kod organiziranih putovanja to nije opcija. Odlučite li provesti petak, subotu i nedjelju na jednoj lokaciji i ispadne da vam se ne svidi, možete jednostavno spremiti stvari u automobil i krenuti nekamo dalje ili se jednostavno vratiti kući. Isto tako jednodnevni izlet možete pretvoriti u dvodnevni, a možete i promijeniti rutu te razgledati mnogo drugih zanimljivosti i mjesta nego što biste to mogli s organiziranim prijevozom. U svakom slučaju, putovanje automobilom pruža mnogo više fleksibilnosti.

Možete ponijeti više stvari

Putovanje automobilom omogućuje vam da ponesete više stvari nego druga prijevozna sredstva. Osobito ako idete na izlet u prirodu, pa niste sigurni kakvo vas vrijeme očekuje – zato u automobil lako možete ubaciti deblju jaknu i kabanicu, kišobran, rezervne čarape, obuću i slične stvari koje bi vam mogle zatrebati, a koje inače ne biste nosili da putujete organiziranim prijevozom. Osim toga, zagrije li sunce do dolaska na odredište, isto tako možete u prtljažniku automobila ostaviti višak stvari i odjeće koja bi vas sputavala i u kojoj bi vam bilo vruće (sjetite se samo izleta na kojima ste cijelo vrijeme nosili jaknu u rukama – frustrirajuće, zar ne?).

Možete povesti četveronožnog člana obitelji

Za mnoge je ova pogodnost presudna jer odlazak na putovanje bez kućnog ljubimca mnogima ni ne pada na pamet. Automobil ipak pruža taj luksuz da provedete vikend u prirodi u društvu svog psa ili mačke i ne morate moliti susjedu ili roditelje da ih pričuvaju dok vas nema. A neće vas moriti ni onaj osjeća brige je li sve u redu s vašim ljubimcem jer će ionako biti uz vas, pa ćete zaista moći uživati u odmoru i svježem zraku.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79