Sud BiH završio dokazni postupak protiv Mustafe Vrapca: Završna riječ Tužilaštva krajem jula

Sud Bosne i Hercegovine okončao je dokazni postupak protiv Mustafe Vrapca, bivšeg zaposlenika Državnog tužilaštva, optuženog za krivotvorenje službene isprave i primanje koristi za trgovinu uticajem.

Završne riječi Tužilaštva BiH planirane su za kraj jula.

Tužiteljica Bojana Jolović uložila je oko 60 dokaza, uključujući ugovor o radu na neodređeno vrijeme, rješenje o prestanku radnog odnosa, akti MUP-a Kantona Sarajevo, te naredbe Suda BiH o privremenom oduzimanju predmeta i pretresima.

Među dokazima se nalazi i novac oduzet od optuženog: 174 novčanice u apoenima od 50 KM i 113 novčanica u apoenima od 100 KM, koji je operativni novac MUP-a Republike Srpske.

Uložen je i snimak videonadzora iz Državnog tužilaštva te snimak iz hotela “Swissotel” na kojem se vidi Vrabac s kovertom koja sadrži označeni novac.

Vrabac se tereti da je, kao rukovodilac Odsjeka za opće poslove u Tužilaštvu BiH, krivotvorio službenu legitimaciju Tužilaštva i u više navrata primio nagradu kako bi posredovao da službeno lice ne izvrši službenu radnju.

Odbrana nije prigovorila na materijalne dokaze Tužilaštva, a sama je uložila dokaze o ličnim prilikama optuženog.

Iznošenje završnih riječi zakazano je za 26. juli, izvještava BIRN BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79