7-godišnji dječak iz BiH teško povrijeđen: Pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu

7-godišnji dječak iz BiH teško povrijeđen: Pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu


Danas se dogodila tragična nesreća u mjestu Puking, u Gornjoj Austriji, kada je sedmogodišnji dječak iz Bosne i Hercegovine završio pod točkovima traktora tokom organizovanog ribarskog festivala. Nesreća se dogodila dok je dječak trčkarao oko traktora, a nakon pada pod vozilo, helikopterom je hitno prevezen u bolnicu radi operacije.

Sve se odigralo u opštini Puking, gdje je organiziran ribarski festival s različitim aktivnostima, uključujući i ture starim traktorima. U jednom trenutku, sedmogodišnjak je bio u blizini traktora kada se, pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, dogodio nesretan incident. Zadnji točak traktora prešao je preko dječakove ruke, uprkos naporima vozača (59) da ga izbjegne.

Nakon nesreće, dječak je bio svjestan, ali je zadobio teške povrede ruke. Hitna pomoć je odmah intervenirala, te je helikopterom prevezen u bolnicu Kepler gdje je podvrgnut hitnoj operaciji.

Policija je na licu mjesta obavila alkotestiranje vozača traktora, koji je rezultirao negativnim nalazom na prisustvo alkohola. Ipak, još nije objavljeno kako će biti kvalificiran ovaj slučaj, a istraga je u toku.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija