Drama u selu: Zbog problematičnog sina domaćinu uništili dva vozila

Drama u selu: Zbog problematičnog sina domaćinu uništili dva vozila


Na porodičnu kuću Senada Šabanagića u naselju Šumatac u Velikoj Kladuši u utorak, 28. januara, bačena je eksplozivna naprava. Nasreću, povrijeđenih nije bilo, ali su oštećena dva vozila.

Kako nam je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK), slučaj je policiji prijavio sin vlasnika kuće Sani Šabanagić (30).

– U 21:30 sati građanin S. Š. (30) iz mjesta Šumatac prijavio je da je na njegovu porodičnu kuću, odnosno na garažu, bačena eksplozivna naprava te da je došlo do oštećenja dva vozila koja su se nalazila u toj garaži. Policija je izašla na lice mjesta i potvrdila navode prijave. Dva vozila Mercedes i Golf su oštećena, radi se o manjim oštećenjima – rekao je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK, za “Avaz”.

Pronađen je i dio eksplozivne naprave. Tužilac je okarakterizirao djelo kao izazivanje opće opasnosti i policija provodi istražne radnje s ciljem otkrivanja počinioca. Postoje određena saznanja i određene sumnje, međutim, sve to treba dokazati, tako da se radi na ovom predmetu, za sada nemamo počinioca – kazao je Šiljdedić.


Mještani za porodicu Šabanagić kažu da su “dobre komšije”, ali da imaju “problematičnog sina”.

Dok policija utvrđuje jesu li sumnje o počiniocu tačne, komšije tvrde da se zna ko je “bacio kašikaru”.

– Fina je to familija, ali im malo ko ide zbog tog njihovog malog. On je bio u lošem društvu i na lošem je glasu, malo baca u stranu – kažu komšije Šabanagića.

Tvrde da se za Sanija Šabanagića vežu “neke sitne prevare”.

– Čuo sam da je imao i neku krađu tu u selu i da je on osumnjičen, nekome se sigurno zamjerio – rekao nam je zabrinuti komšija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija