Ni traga od mladića i djevojke na Lukomiru: U potragu se uključuje i Offroad klub sa pet džipova

Ni traga od mladića i djevojke na Lukomiru: U potragu se uključuje i Offroad klub sa pet džipova


U akciju potrage za dvije osobe koje se nalaze negdje na prostoru Lukomira uključuje se i Federalna uprava civilne zaštite, potvrdio je za Avaz direktor FUCZ Fahrudin Solak.

– Ekipe upravo pakuju opremu i odmah polaze. U potrazi će sudjelovati Federalna uprava sa Službom za evakuacije u nepristupačnim terenima i Sarajevo Offroad klub sa velikim džipovima. Kreće pet vozila i dva tima FUCZ-a, kako bismo se pokušali probiti do Lukomira – kazao nam je Solak, koji će i lično učestvovati u akciji.

Potraga za mladićem i djevojkom na području Lukomira: Opasnost prijeti od divljih životinja i velikih nanosa snijega

Akcijom rukovodi Kantonalna uprava civilne zaštite.

– Radi se o mladiću od 22 godine i djevojci koji su obavijestili porodicu da se nalaze u nekoj kolibi. Nakon toga su ugasili mobitel jer su prijavili da imaju malo baterije. Radi se o vrlo opasnom terenu zbog prisustva divljih životinja, ali i velikih nanosa snijega, a već u narednom trenutku dočeka vas kamenjar pa ne možete koristiti ni sanke – kazao je Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) koji je pozvao na oprez tokom potrage, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija