I ovo je BiH: Igor Crnadak primao duplu platu?

I ovo je BiH: Igor Crnadak primao duplu platu?


Igor Crnadak, zastupnik Partije demokratskog progresa u Narodnoj skupštini manjeg bh. entiteta, primio je više od 20.000 KM na ime poslaničkog paušala u parlamentu RS, iako je, u isto vrijeme, dobijao platu i u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, saznaje ATV.

Prema podacima administratrativne službe NS RS, Crnadak je, od konstituisanja aktuelnog saziva parlamenta, u 2019. godini na ime poslaničkog paušala primio 20.993 KM, a u 2018. godini 2.596 KM.

U isto vrijeme, Crnadak je, kao ministar spoljnih poslova u tehničkom mandatu, u proteklih godinu dana primio više od 60.000 KM na ime pune ministarske plate.

Međutim, ta cifra je u stvarnosti, vjerovatno, i mnogo veća, s obzirom na ogroman broj isplaćenih dnevnica za brojna putovanja po raznim svjetskim destinacijama, tvrdi ovaj portal.

Da stvar bude zanimljivija, upravo je PDP prošle godine u parlamentu RS podnosio incijative na aktuelna zakonska rješenja kojim je tražio da se onemogući da političari primaju plate iz više izvora.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija