Halilović: Prijetnje Dodika i Vučića smiješne – njihov narod jedva preživljava dok oni prijete ratovima

Halilović: Prijetnje Dodika i Vučića smiješne – njihov narod jedva preživljava dok oni prijete ratovima


“Srbija koju su vodili Slobodan Milošević i Aleksandar Vučić, proizveli su sukobe i ratove u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Kosovu, sukobe sa Crnogorcima, nasilje nad Vojvođanima… Nakon četiri rata koja su pokrenuli, i dalje ne mogu da se pomire da ne mogu, na račun tuđih država, graditi svoju “Veliku Srbiju”. Jednostavno, niko neće dati svoju zemlju da bi se Srbija širila”, napisao je danas predsjednik BPS-a Sefer Halilović u njegovoj reakciji, na današnji sastanak u Beogradu između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, patrijarha SPC-a Irineja i dr.

“Današnji sastanak “srpskih vođa” u Beogradu je komičan i istovremeno žalostan: jer nakon svih izgubljenih ratova i poraza na svim tačkama bivše SFRJ, oni ne razumiju da su njihove prijetnje bilo kojoj opštini, a kamoli državi, jednostavno smiješne. Vučić, Dodik, Dačić…i čitava plejada srbijanskih zvaničnika i prije dvije godine, tako i danas, pokušavaju da “demokratski” otmu pola Bosne i Hercegovine a kada im se suprostavite, tada kažu “vidite oni su za rat”” – kaže Halilović i zaključuje:

“Prije dvije i tri godine Vučić, Dodik, Dačić, Vulin…svi redom reagovali su na moje izjave da bh.entitet “RS” ne može ići iz BiH te da, ako do takvog pokušaja dođe, građani naše države to neće dopustiti. Danas ista ekipa, radi istu stvar i jedva čekaju da im neko zaprijeti.

Nećemo im prijetiti. Nemamo kome. To su mizerni ostatci Miloševićevog režima koji, nakon što su unesrećili srpski i sve druge narode, prijete iz zemlje koja jedna preživljava. Smiješno. Pozdrav našoj domovini Bosni i Hercegovini”, prenosi Bnn.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija