Troje turista iz Kine testirani na KCUS-u na koronavirus, čekaju se rezultati

Troje turista iz Kine testirani na KCUS-u na koronavirus, čekaju se rezultati


U Bosni i Hercegovini, prema do sada javnosti dostupnim informacijama, nema zaraženih koronavirusom. Međutim, postoje sumnje i provjere zdravstvenog stanja kod nekoliko pacijenata.

Na društvenim mrežama i forumima se danas počelo spekulirati kako je na Klinički centar u Sarajevu smješteno troje zaraženih pacijenata.

Iz KCUS-a za Faktor je potvrđeno da je na koronavirus testirano troje turista iz Kine, a koji borave u Sarajevu. Oni su podvrgnuti testiranju zbog simptoma koje su imali, prvenstveno zbog visoke teperature.

-Podvrgnuti su testiranju, ne može se trenutno ništa tvrditi, čekamo rezultate – rečeno je Faktoru iz KCUS-a.

Prof. dr. Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra u Sarajevu, zbog mjera predostrožnosti odlučila je da uposlenici KCUS-a obustave sva službena putovanja. Iz te zdravstvene ustanove savjetuju da i ostali u državi poduzmu slične mjere, prvenstveno kada su u pitanju putovanja u područja u kojima su potvrđeni slučajevi pacijenata zaraženih koronavirusom. Takav savjet ponajviše se odnosi na ekskurzije školske djece.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija