Stotine migranata svakog dana stižu na autobusku stanicu u Tuzli

Stotine migranata svakog dana stižu na autobusku stanicu u Tuzli


Posljednjih dana intenziviran je priliv migranata koji iz pravca Bijeljine, Zvornika i Bratunca dolaze u Tuzlu. Samo tokom jučerašnjeg dana, prema informacijama volontera sa platoa autobuske stanice, u Tuzlu je stiglo najmanje 150 migranata.

– Tuzli prijeti sigurnosna, ali i humanitarna katastrofa. Rezerve hrane su na minimumu, a situacija u improviziranom naselju na platou autobuske stanice je očajna – ističu volonteri.

Na probleme sa migrantima upozoravaju građani iz naselja Irac, pogotovo iz Krečanske ulice, koja je, faktički, okupirana.

Traže novac, vuku za rukav… Ako im ne date ono što traže, postaju agresivni. Neki od njih novac troše za hranu, ali neki s isprošenim novcem odu u kladionicu – ističu stanovnici Krečanske ulice.

Pune tri godine migranti stižu u Tuzlu, a uprkos usvojenim zaključcima na sjednici Gradskog vijeća, nikad nisu stvoreni uvjeti za sistematičan odnos prema ovom problemu. Ukoliko se nastavi intenzivan priliv migranata kao proteklih dana, Tuzla će se suočiti s najvećim sigurnosnim i humanitarnim izazovom od završetka agresije na BiH prenosi Avaz.

https://www.facebook.com/nermin.zubcevic.7/videos/540331516601838/

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija