Sarajevo, BiH – 25. novembar 2017: Dan državnosti BiH, 25. novembar, obilježen je su polaganjem cvijeća i posjetom spomen obilježjima u Sarajevu. Brojne delegacije sa državnog, entitetskog, kantonalnog i opštinskog nivoa posjetile su Memorijalni centar Kovači, a potom Spomen obilježje poginuloj djeci opkoljenog Sarajeva. ( Samir Yordamoviç – Anadolu Agency )
ZELENE BERETKE: Zbog Skake ćemo vratit Šestoaprilsku nagradu!

ZELENE BERETKE: Zbog Skake ćemo vratit Šestoaprilsku nagradu!


Redakciji portala Crna-Hronika, obratili se  udruženje boraca “Zelene Beretke” a njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti.

Obraćamo se kompletnoj javnosti da je upoznamo sa našim gradočelnikom, a posebno SDA rukovodstvo, da vide kakav im je njihov gradonačelnik Skaka.

Mi smo dobitnici najvećeg priznanja Grada Sarajeva Šestoaprilske nagrade i to za odbranu našeg grada i jedine nam domovine.

Već duže vrijeme, tačnije oko 2 godine pokušavamo da spomen ploču koju smo postavili u znak sjećanja i poštovanja na naših 25 pripadnika u školi u Gaju koji su 8.6.1992 godine svoj život dali u oslobađanju kote Vidikovac .

Naša ploča sa imenima naših pripadnika je 120 cm x 60 cm i željeli smo je samo prebaciti na dolaznu stanicu žičare “Ramo Biber” jer su na tom mjestu naši saborci, pripadnici dali svoj život.

Grad Sarajevo na čelu sa gradonačelnikom Skakom nam to ne dozvoljava jer je kako kažu spomen ploča velika i dozvoljava samo ploču dimenzije 60 cm x 40 cm na kojoj bi bio naš grb naš tekst i imena 25 pripadnika.

Obvještavali smo gradskoj upravi da smo tražili spomenik koji nisu dozvolili, da smo onda tražili premještanje postojeće spomen ploče ali ni nju nisu dozvolili, a onda su nam kao odobrili ploču veličinom neprikladnu za aplikaciju našeg grba i teksta sa imenima 25 poginulih pripadnika, a na mjestu nedovoljno vidljiviom.

Uporedo sa našim zahtjevom pojavio se i zahtjev združene zločinačke vojske HVO, a kada smo vidjeli da je grad odobrio veliki spomenik da podigne agresorska jedinica HVO Sarajevo i to ona struja koja se priklonila Bobanu i Kiseljaku to jeste udruženom zločinačkom poduhvatu koji treba da se postavi na Čengić Vili pred “štabom” gdje i bilo sjedište ove zločinačke jedinice koje smo mi opkolili i razoružali jer su počeli suradnju sa srbima četnicima a u to vrijeme je HVO Kiseljak počeo granatirati Sarajevo ta jedinica je i nestala.

E baš njima Grad daje odobrenje da dignu spomenik 170 cm visine i 100 cm širine u znak na sjećanje na zamišljene branioce.

Odmah poslije ovoga mi smo odustali od našeg zahtjeva jer vidimo da svi koji odlučuju o ovome nemaju u sebi ništa patriotskog niti imaju razuma prema braniocima.

Zato pozivamo SDA stranku da urazume svog podivljalog gradonačelnika da ne misli i on i oni da smo budale, da branioci ne mogu dići spomen ploču, a gradonačelnik bez ikakvog javnog poziva izda u zakup restoran na Vidikovcu i kafić u polaznoj stanici svom prijatelju to jest sam sebi.

Mi smo spremni u znak protesta vratiti Šestoaprilsku nagradu sve dok je ovakav korumpirani gradonačelnik na čelu grada i javnost pozvati da ne glasaju za takve izdajnike! – saopštile su “Zelene Beretke”

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija