U nedostatku medicinskih, građani pokupovali maske za varioce i lakirere

U nedostatku medicinskih, građani pokupovali maske za varioce i lakirere


U nedostatku medicinskih maski na tržištu, građani u entitetu Republika Srpska pokupovali su i maske koje su neophodne određenim zanatima i privrednicima.

– Nema maski za varioce i lakirere jer su ljudi u nedostatku maski u apotekama i to pokupovali – kazao je danas predsjednik Privredne komore RS-a Borko Đurić.

On je govorio i o drugim brojnim problemima sa kojima se suočavaju privrednici, a posebno oni koji su poslovali sa preduzećima iz Italije, prenosi Faktor.

– Jedan broj je svoje pogone zatvorio bilo da se radi o nabavci repromaterijala iz Italije jer su tamo zatvorene firme Ili su izvršili obaveze, ali ne mogu plasirati proizvode jer tržište u Italiji ne funkcioniše – kazao je Đurić.

Predsjednik Unije Udruženja poslodavaca RS-a Saša Trivić je danas poručio da privreda BiH ne može preživjeti bez angažmana sredstava iz Centralne banke BiH.

– Niko od nas ne zna do kada će ovo trajati i bitno je da sredstva budu što prije raspoloživa, kako bi se održala potrošnja i likvidnost. Naravno da ta sredstva kasnije treba nadoknaditi sa međunarodnog tržišta i slično. Radit ćemo na tome sa privrednicima iz FBiH – rekao je Trivić.

Naveo je da je u ovom trenutku bitno garantovati radnicima da će dobiti plaće, kao i omogućiti grejs period za otplatu kredita privrednicima.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija