Sanjin Sefić osuđen na 17 godina i šest mjeseci zatvora

Sanjin Sefić osuđen na 17 godina i šest mjeseci zatvora


Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu, kojim je predsjedavao sudija Igor Todorović, danas je Sanjina Sefića osudilo na jedinstvenu kaznu od 17 godina i šest mjeseci zatvora zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja i neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći.

Za teško krivičnog djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja Sefiću je izrečena kazna od 16 godina, dok je za neukazivanje pomoći dobio dvije godine, nakon čega mu je izrečena jedinstvena kazna od 17 i pol godina zatvora, piše Oslobođenje.

On je, naime, osuđen zbog izazivanja saobraćajne nesreće u Sarajevu, oktobra 2016. godine, u kojoj su poginule Selma Agić iz Bugojna i Edita Malkoč iz Bosanske Krupe, studentice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Sefić je, podsjetimo, prvostepeno osuđen na 14 i po godina zatvora, ali je ovu presudu ukinuo Vrhovni sud FBiH i vratio suđenje na početak. Osim njega u ovom predmetu, na optuženičkoj klupi su se nalazili i Sara Sefić, Dino Alić, Amar Salihović, koji su oslobođeni optužbi.

Iako je u prvostepenom postupku bio oslobođen krivice, on je, nakon što je Vrhovni sud FBiH ponovo vratio predmet Kantonalnom sudu, odlučio da sklopi sporazum o priznanju krivice sa Tužilaštvom te je nakon toga osuđen na uslovnu kaznu od godinu i šest mjeseci, s rokom kušnje od tri godine zbog pomaganja Sanjinu Sefiću. On je tokom postupka tvrdio da nije znao da je Golf koji je parkiran iza njegove kuće, učestvovao u saobraćajnoj nesreći.

Sefić, kojeg je tokom postupka zastupao advokat Kerim Čelik, danas nije prisustvovao izricanju presude.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija