Udruženje profesionalnih vozača apeluje političarima da otvore GP Orašje!

Udruženje profesionalnih vozača apeluje političarima da otvore GP Orašje!


Redakcija portala Crna-Hronika donosi vam neobičnu priču, ali i apel nadležnim organima da pomognu kamiondžijama na terenu. Čini se, nikada ovaj poziv nije bilo teže i opasnije obavljati, kao u proteklih mjesec dana za vrijeme pandemija virusa Korone u našoj zemlji, ali i svijetu.

Apel prenosimo u cijelosti:

Vozači su zaustavljeni na graničnim prelazima u kilometarskim kolonama bez adekvatnih uslova, osnovnih higijenskih potrepština, ali i hrane!

Dok neki od graničnih prelaza prve kategorije kao što je Orašje stoje prazni bez  ijednog prelaska teretnog vozila, osim ako nije riječ o robi iz Republike Hrbatske, s obzirom da je na snazi zabrana prelazak svih teretnih vozila sa robom EU, Srbije i svih ostalih zemalja, na drugim su kolone nemjerive.

Prevoznike teretnih vozila upućuju na GP Gradiška i Šamac, gdje stoje u koloni više od 24 sata.

Apelujemo na Vlast u BiH da ODMAH ili što je prije moguće pronađu riješenje za otvaranje GP Orašje kako bi se  prevoznicima teretnih vozila omogućio nesmetan protok robe, te kako bi se srpiječila, zaista, teška situacija u kojoj se nalaze ovi ljudi, a ujedno roba na vrijeme pristigla na odredišta.

U protivnom, prevelike gužve, umor, iscrpljenost i nedostatak zaštite za vozače, te kašnjenje robe prijeko potrebne svima nama u ovim teškim danima, zaista će postati mnogo opasniji problem od samog virusa protiv kojeg se borimo. Vozači su iscrpljeni, kao takvi, nastavkom vožnje nakon 20 i više sati čekanja dovedeni su u neposrednu opasnost, ne samo od virusa, nego i saobraćajnih nezgoda.

Za dobrobit svih nas i naših porodica, nas koji moramo raditi da bismo robu dostavili vama, i vas kojima ova roba treba, apelujemo da se otvori GP “Orašje”.

Udruženje “Teretnjaci.ba”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija