U Italiji u zadnja 24 sata umrle 743 osobe, u Španiji 385 smrtnih slučajeva koronavirusom

U Italiji u zadnja 24 sata umrle 743 osobe, u Španiji 385 smrtnih slučajeva koronavirusom


Zbog izuzetno velikog broja slučajeva zaraženih i umrlih, Italija je europsko žarište pandemije koronavirusa.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

U posljednja 24 sata u Italiji je umrla 743 osob. To je veći broj umrlih od onih prethodnog dana kada ih je bilo 602. Broj zaraženih je u padu 5,249

U posljednja 24 sata broj zaraženih je povećan za 5,249 osoba u odnosu na povećanje broja zaraženih prethodnog dana kada je povećanje iznosilo 3.780 osoba. Ukupno zaraženih ima 69,176 osoba, a onih koje su ozdravile ima 8,326 , dok je umrlo ukupno 6,820 osoba.

Sveukupno od početka epidemije u Italiji su zaražene 69,176 osobe, rečeno je na konferenciji civilne zaštite za novinare.

Talijanski premijer Guiseppe Conte izjavio je u subotu kako je pandemija koronavirusa najveći izazov za Italiju od Drugog svjetskog rata.

Ono s čime se posebno bori Italija je nepoštivanje mjera izolacije i ostalih mjera karantene.

Stoga su Italijani odlučili koristiti dronove za nadgledanje kretanja građana. Dronove će koristiti lokalna policija, a u to ime ‘prepravljeni’ su i zakoni, mjera će, za sada, vrijediti do 3. aprila. Na sastanku ministara razgovaralo se i o oštrijim mjerama za prekršitelje karantene. Prema nekim izvorima, priča se o novčanoj kazni koja bi mogla biti oko 2.000 eura, prenosi italijanska državna agencija ANSA..

Brojne zemlje poslale su pomoć Italiji. Službeni Kremlj poslao je devet aviona punih medicinske opreme i vozila za dezinfekciju, dok iz Kube stižu liječnici koji će pomoći svojim talijanskim kolegama u borbi protiv koronavirusa.

Italija nije jedina koja se bori s pandemijom koronavirusa. Najviše zaraženih zemalja danas je imala SAD-e gdje je registrovano 5.044 oboljela, a novoumnrlih u ovoj zemlji je 35. Ukupan broj zaraženih je 48.778, a umrlih je 588 osoba.

Španija je danas imal poslije Italije najviše umrlih, tako je u ovoj zemlji umrlo 385 osob, što je ukupno 2.696 osoba. Zaraženih u Španiji je 39.673 osob, samo danas je zaraženo 4.537.

Iran svakim danom bilježi veliki broj srtnosti od koronavirusa, tako je danas u ovoj zemlji umrlo 122 osobe, što je ukupno 1.934. Novooboljelij je danas bilo 1.762, a ukupno zaraženih je 24.811 osoba prenosi Hayat.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija