Radnicima davao plaću u gotovini

Radnicima davao plaću u gotovini


Prijedorska policija je Okružnom tužilaštvu Prijedor podnijela je krivičnu prijavu protiv J. J. iz Bosanskog Novog zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotrebe ovlaštenja u privredi i utaje poreza i doprinosa.

Osumnjičeni se tereti da je kao odgovorno lice preduzeća iz Bosanskog Novog, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi za pravno lice, od 2009. do 2011. godine naložio da se radnicima zaposlenih po osnovu privremenih i povremenih poslova umjesto uplate na žiroračun isplata plaća i drugih naknada vrši u gotovini, bez obračunavanja i plaćanja propisanih obaveza poreza i doprinosa na lična primanja te da se u cilju prikrivanja isplate ličnih primanja i plaćanja propisanih poreznih obaveza, u poslovnoj dokumentaciji ne evidentira isplata plaća i drugih primanja.

Na ovaj način je svjesno izbjegnuto plaćanje propisanih poreznih obaveza i doprinosa u iznosu od 42.431 KM, od čega se iznos od 3.787 KM odnosi na porez na lična primanja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija