Uhapšene dvije osobe: Oštetili džamiju u naselju Širokača

Uhapšene dvije osobe: Oštetili džamiju u naselju Širokača


Uhapšene su dvije osobe koje se sumnjiče da su oštetile stakla na džamiji u naselju Širokaća te oštetili vrata kće koja je u privatnom vlasništvu.

– Policijski službenici Prve PU lišili su slobode lica: A.B., rođen 1986.godine u Sarajevu i S.Š., rođen 1986.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 293. KZ F BiH (Oštećenje tuđe stvari). Isti su navednog dana u 20,45 sati u ulici Komatin, općina Stari Grad Sarajevo, podesnim predmetima, oštetili stakla na džamiji, kao i vrata kuće vlasništvo A.A. iz Sarajeva. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, navedeno je u saopštenju.

POGLEDAJ GALERIJU

Uhapšene osobe su predate u u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija