Ukinuta odluka o puštanju inspektora na slobodu

Ukinuta odluka o puštanju inspektora na slobodu


Vrhovni sud Republike Srpske poništio je rješenje o ukidanju pritvora suspendiranim inspektorima za privredni kriminalitet PU Banja Luka Nenadu Grujiću i Jeleni Florjan, osumnjičenima za primanje mita u iznosu od 20.000 KM.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Oni su nedavno pušteni iz pritvora nakon što je Okružni sud u Banjoj Luci odbio prijedlog Tužilaštva RS za njegovo produženje. Umjesto pritvora, izrečene su im mjere zabrane međusobnog sastajanja te sastajanja sa svjedocima. Na tu odluku Tužilaštvo RS uložilo je žalbu koju je Vrhovni sud RS usvojio i slučaj vratio Okružnom sudu u Banjoj Luci na novo odlučivanje. Do nove odluke Suda, koja se očekuje ove sedmice, Grujić i Florjan bit će na slobodi.

Inspektori su uhapšeni 18. februara u akciji “Sirano” nakon što su od direktora Srednjoškolskog doma u Banjoj Luci Branislava Vidića tražili i primili mito u iznosu od 20.000 KM kako bi “sredili” obustavu istrage koju su protiv njega vodili zbog navodnih malverzacija.

Vidić je sve prijavio i, u saradnji sa policijom, Grujiću je predao mito u označenim novčanicama. Uslijedilo je hapšenje Grujića da bi Vidić potom otišao u PU Banja Luka, gdje ga je Florjan saslušala u svojstvu osumnjičenog, nakon čega je i ona uhapšena. Protiv inspektora je pokrenuta i finansijska istraga, koja je u toku prenosi Avaz.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija