Kanton Sarajevo: Isplata plaća za mart svima koji su zadržali radnike

Kanton Sarajevo: Isplata plaća za mart svima koji su zadržali radnike


Ministar privrede Kantona Sarajevo Draško Jeličić je na konferenciji za medije danas obavijestio poslodavce i zaposlenike da je u toku obrada podataka za isplatu plaća za mart ove godine do visine minimalne plaće – definirane općim kolektivnim ugovorom.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Svim privrednim subjektima kojima je zabranjen rad u vrijeme pandemije koronavirusa, a koji su zadržali radnike uz ispunjenje obaveza na osnovu javnih prihoda iz 31.12.2019.godine bit će isplaćena sredstva koja su osigurana iz Fonda.

Podsjetio je da se u dogovoru sa načelnicima općina i gradonačelnicima, svim privrednim subjektima kojima je zabranjen rad neće naplaćivati zakupnina poslovnih i javnih prostora, od 1. aprila 2020.godine pa do prestanka zabrane.

– Kantonalno ministarstvo privrede pokrenulo je proceduru donošenja okvirnog zakona koji bi obuhvatio sve planirane aktivnosti usmjerene na ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica – naveo je Jeličić te dodao:

– A to je promjena svrhe korištenja namjenskih sredstava, smanjenje i obustava plaćanja određenih parafiskalnih obaveza, refundacija dijela troškova nekim privrednim subjektim, ako je je moguće specificirati tek nakon izvršene detaljne analize izvora rashoda sredstava iz ove namjene i korisnika sredstava, ali i nakon donošenja Federalnog zakona za ublažavanja negativnih ekonomskih posljedica prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija