Imao kontakt s osobom koja nema simptome: Koronavirusom zaražen radnik prijedorske Hitne pomoći

Imao kontakt s osobom koja nema simptome: Koronavirusom zaražen radnik prijedorske Hitne pomoći


Među 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Republici Srpskoj je i jedan radnik prijedoske Hitne pomoći.

Tu informaciju potvrdio je gradonačelnik Milenko Đaković na press konferenciji nakon današnje sjednice Štaba za vanredne situacije grada Prijedora.

– Radi se o radniku Hitne pomoći koji nema spoznaju o kontaktu gdje je došlo do zaraze i čini nam se da se ovdje radi o klasičnom kontaktu sa asimptomatičnom osobom koja nema simptome i ne zna ni ona da je oboljela, tako da se trenutno vrši provjera svih kontakata koje je u posljednje vrijeme imao novooboljeli – rekao je Đaković.

Dodao da je zaustavljen rad Hitne pomoći čiji prostor će biti dezinfikovan.

– Naglašavam, radi se samo o području Hitne pomoći, ne i Doma zdravlja. Dvije grupe ljudi koji su radili u dva tima u Hitnoj pomoći su na kontrolama da se utvrdi da nije neko od njih obolio – istaknuo je.

Đaković je naveo i to da je tim za dezinfekciju sa epidemiolozima dogovorio da se dezinfikuje prostor u kojem živi zaraženi Prijedorčanin, te da u Prijedoru sada imju dva slučaja zaraze koronavirusom – jedna osoba je u izolaciji u gradskoj bolnici, a druga u Banjoj Luci na liječenju.

Ministar zdravstva RS-a Alen Šeranić na jutrošnjoj press konferenciji u Banjoj Luci kazao je da među 16 novih slučajeva ima i onih koji nisu mogli navesti kontakt. On je spomenuo i novooboljelog zdravstvenog radnika, za kojeg je kazao da mu je prisustvo koronavirusa potvrđeno u redovnom skriningu koji se u RS-u radi u zdravstvu prenosi Prijedor24.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija