(VIDEO) I dalje aktivni požari u rejonu Prusca kod Donjeg Vakufa

(VIDEO) I dalje aktivni požari u rejonu Prusca kod Donjeg Vakufa


Na području donjovakufske mjesne zajednice Prusac, razbuktavaju se požari na više lokaliteta iznad Kamenoloma prema Rici, širi se prema Koščanima, Crnom Vrhu i Paljevinama. Na terenu požare gase vatrogasci Donjeg Vakufa i ŠPD/ŠGD “Srednjobosanske šume”. Poteškoće u gašenju požara su dodatni vjetar i sumnjivo područje zasijano minama u proteklom ratu.


Kako ističe Sakib ef. Began i protekla noć bila je teška za mještane Prusca. „Bez komentara, jednostavno gori šuma iznad Prusca. Stanovnicima Prusca su potrebne vojne a ne od korona anti virusne maske” ističe Began.

https://www.youtube.com/watch?v=f3XSqvURMnA

Optimističnu poruku šalje Mensur Duzić, komandir vatrogasne jedinice Donji Vakuf koji kaže da su vatrogasci u Rici, drže pod kontrolom požar koji se približio elektrani i kućama u tom dijelu Prusca. “Trenutno smo u Rici, situacija je i dalje vrlo dramatična. Požar se približio hidroelektrani i Zelinoj kući, ali držimo ga pod kontrolom. Zaposlenici Šumarije gase požar unutar šume, bore se da ga zaustave ili smanje njegovo širenje”, ističe Duzić.
Nažalost, u ovom dijelu Prusca još uvijek ima miniranog područja, zbog kojeg je gašenje požara dodatno otežano.

https://www.facebook.com/www.bug.ba/videos/256973158669599/

Pored upozorenja Kantonalnog štaba civilne SBK zaštite o sve učestalijem broju požara, na području Srednjobosanskog kantona proteklih dana evidantirano je preko 90 požara. Prije par dana gorilo je na Rudini kod Bugojna, te donjovakufskom području Oboraca, koji su ugašeni, a sada aktivni požari u Pruscu. Upućuje se apel građanima da izbjegavaju paljenja vatre na otvorenom prostoru jer postoji opasnost u izazivanju požara i ugrožavanja od vatrene stihije materijalnih dobara i ljudskih života prenosi Bug.

POGLEDAJ GALERIJU

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija