Šef Regionalnog ureda SIPA-e u Sarajevu pozitivan na COVID-19, više uposlenika poslano kući

Šef Regionalnog ureda SIPA-e u Sarajevu pozitivan na COVID-19, više uposlenika poslano kući


Više pripadnika SIPA-e iz Regionalnog ureda u Sarajevu poslano je kući, kao mjera predostrožnosti, nakon što je šef Ureda testiran pozitivno na prisustvo koronavirusa.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Kako saznajemo, nakon što je testiran pozitivno na COVID-19, šef Ureda je odmah o tome obavijestio nadležne.

Menadžment agencije je naredio da se odmah uradi dezinfekcija službenog vozila koje je koristio, kao i njegove kancelarije, a svi uposlenici koji su bili sa njim u kontaktu poslani su kući i naređeno im je da se jave nadležnim epidemiološkim službama po mjestu stanovanja.

Kako saznajemo, ovom uposleniku SIPA-e podređeno je nekih 70-ak pripadnika Agencije, a zasad nije poznato koliko njih će morati u samoizolaciju.

Portparol SIPA-e Luka Miladinović kratko nam je kazao da u ovoj agenciji postupaju po preporukama nadležnih mjerodavnih tijela, te da više detalja u ovom momentu ne može saopćiti.
Međutim, imamo i drugačije primjere. Kada je škotska pivara BrewDog pokrenula kampanju za dezinfekciju ruku, reakcije su bile podijeljene. Iako su s jedne strane mnogi pozdravljali taj potez, postojala je doza cinizma oko brendiranja.

“To daje osjećaj koliko je ravnoteža trenutno osjetljiva“, kaže glavna direktorica za inovacije Kantar Insightsa, Rosie Hawkins i dodaje: Treba razgovarati brendovima, ali to činiti na način koji podržava vlade i potrošače, a ne da ih iskorištava”.

Potrošači također traže eksplicitne dokaze da brendovi podržavaju osoblje, vladu i potrošače. Gotovo 80 posto smatra da zdravlje zaposlenih treba biti ključni prioritet za kompanije, dok gotovo dvije trećine smatra da bi fleksibilan rad trebao biti prioritet.

Oko 45 posto potrošača želi vidjeti da kompanije postavljaju planove za zaštitu dobavljača ili proizvoda, dok više od 40 posto želi vidjeti kompanije koje doniraju proizvode, kao što su sredstva za čišćenje ruku ili maske.

Uprkos rezultatima anketa, mnoge kompanije povlače reklamne kampanje i preraspodjeljuju oglasne budžete. Istraživanje na gotovo 900 britanskih trgovaca od strane Marketing Week-a i Econsultancy otkrilo je da je 55 posto odgodilo ili pregledava oglasne kampanje, dok 60 posto smanjuje ili pregledava budžete.

Podaci BrandZ-a također pokazuju da su se nakon finansijskog pada 2008./2009. godine jači brendovi oporavili do devet puta brže u odnosu na vrijednost dionica na tržištu.

“Zdravlje brenda postaje ranjivo kada se kompanije prestanu oglašavati”, kaže Kantar Insightsa globalna šefica za medije, Jane Ostler i naglašava: “Ako to urade duže od šest mjeseci, to uništava i kratkotrajno i dugoročno zdravlje”.

Umjesto toga, ona savjetuje robnim markama da mijenjaju svoje medije i dodirne tačke kako bi osigurali doseg do potrošača, a sa komunikacijama koje ih najviše zanimaju.

“Držite živce”, zaključuje Jane, koja je podvukla: “To će proći i naći ćemo se u situaciji kada se stvari počnu oporavljati. Razmišljajte i dugoročno i kratkoročno” – prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija