(VIDEO) Ispovijest dječaka heroja iz Konjica: “Evo kako sam se borio sa vatrom”

(VIDEO) Ispovijest dječaka heroja iz Konjica: “Evo kako sam se borio sa vatrom”


Dječak Ali Sarajlić iz mjesta Parsovići u općini Konjic preko noći postao je heroj i simbol otpora golorukih mještana u borbi sa požarima koji su proteklih dana zahvatila dolinu Neretvice.

Gorilo je na sve strane i mještani u saradnji sa lovačkim udruženjima i minimalnom opremom izborili su se sa nekoliko velikih požara na teško pristupačnom i lišćem pokrivenom terenu.

Općina Konjic koja je prostorno najveća u Federaciji BiH ima veoma mali broj vatrogasaca koji ne prelazi brojku od 20 i nemoguće je osloniti se na njih u ovim situacijama.

Učenik devetog razreda i član kadetske selekcije FK Klis iz Buturović Polja Ali Sarajlić sa svojim ocem Sejom dao je nesebičan doprinos u borbi sa vatrenom stihijom na nekoliko lokacija i u jednom trenutku je zaspao na zemlji usljed iscrpljenosti i nenaspavanosti.

Nakon jučerašnjih padavina svi požari u ovom dijelu su ugašeni i apeluje se na stanovništvo da tradicionalno proljetno paljenje niskog rastinja i smeća svedu na minimum i da se to vrši u strogo kontrolisanim uslovima.

Bilo nam je važno da se svi uključe u gašanje požara, tako da smo se mi organizovali da pomognemo u gašenju zbog mještana iz obližnjih sela koji su bili ugroženi – kazao je Ali za Hayat.ba.

Ali Sarajlić ima samo 14 godina i gasi požare kod Konjica

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija