Ovo su lijekovi protiv koronavirusa koje će BiH dobiti kao pomoć

Ovo su lijekovi protiv koronavirusa koje će BiH dobiti kao pomoć


Ministarstvo civilnih poslova BiH finalizira procedure za donaciju lijekova namijenjenih Bosni i Hercegovini, a na prijedlog kompanija koje su izrazile potrebu da pomognu BiH u doba pandemije koronavirusa, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

– U toku je potpisivanja ugovora o donaciji sa sljedećim respektabilnim farmaceutskim tvrtkama: “Bayer”, “Sandoz”, “Zada Phaarmaceuticals” i “Sanofi”. “Sanofi” je pripremio 16.020 tableta, odnosno 267 pakiranja lijeka “plaquenil” od 200 miligrama. Kompanija “Zada Pharmaceuticals” donirat će lijek “malcovir” (hidroksihlorohin sulfat) film tabete 200 mg x 30 – navedeno je u saopćenju.

“Zada” će lijekove donirati zdravstvenim ustanovama u BiH direktnom distribucijom.

Kompanija “Sandoz” donirat će 22.800 tableta “hydroxychloroquine sulfata”, što prema standardima, obuhvata 1.900 pacijenata, dok će “Bayer” donirati novčana sredstva u iznosu od 10.000 eura, koji će ravnomjerno biti raspoređeni krajnjim korisnicima – dodaje se.

Svi administrativno-pravni aspekti ove aktivnosti bit će završeni po dobivanju saglasnosti, a nakon toga se očekuje i isporuka doniranih medicinskih potrepština, kao i uplata novčane pomoći.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija