(VIDEO) Kako građani koriste entitetsku liniju u doba korone?

(VIDEO) Kako građani koriste entitetsku liniju u doba korone?


Zbog pandemije koronavirusa, u Republici Srpskoj je danas počeo dugi policijski čas, a građanima je kretanje zabranjeno od 15:00 sati pa sve do ponedjeljka u 5:00 sati ujutro. U isto vrijeme, u Federaciji BiH aktuelan je policijski čas koji počinje svakog dana u 20:00 sati. Širom države, osvanula je sunčana subota. Naša ekipa danas je posjetila izletišta u okolini Sarajeva i provjerila, koliko građani poštuju preporuke i zabrane nadležnih.

Uprkos zabranama, već smo navikli da sunce i vikend građane izmame na izletišta. Za ovaj vikend, nadležni su najavili pooštravanje policijskih kontrola a u Republici Srpskoj proglašen je najduži policijski sat od početka pandemije. Na satu je 12:23 a mi iz Sarajeva krećemo na Trebević.

S obzirom na to da nekoliko puta moramo preći entitetsku granicu, snimanje mora biti gotovo do 15:00 sati kada u RS-u nastupa zabrana kretanja. 12:30 – ulazimo u Republiku Srpsku i najprije odlazimo na Brus, dio Trebevića koji pripada ovom entitetu. Zbog zabrane kretanja ali i vaskršnjih praznika, nema mnogo ljudi. Oni koje smo zatekli, uglavnom kažu da su došli iz Sarajeva i to zbog toga što nije zabranjeno kretanje djece, a u Federaciji jeste.
Zato što mjere koje su uvele vlasti u Federaciji u najmanju ruku nisu normalne. Zabraniti ljudima preko 65 godina i djeci manjoj od 18 godina, nema smisla a mislim da nije u skladu ni sa Rezolucijom o ljudskim pravima. Ali eto, Ustavni sud će, ako se ne varam 22. Odlučivati o tome.

(FOTO) Ne izlazite iz kuće da ne biste platili kaznu od 1.500 KM

Policija i građani, na ovom mjestu, zajedno u poštivanju mjera i zakona. Vanredna situacija ujedinila je i policijske jedinice iz dva entiteta. (kadar kako stoje i druže se dvije patrole, RS I FBiH). Spuštamo se sa Brusa, ponovo ulazimo u Federeraciju, gdje su izletišta ipak značajno punija. Neki priliku koriste i za vanjski trening prenosi Okanal.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija