Povratak u život: U kafiće po dvoje, na frizuru s maskom…

Povratak u život: U kafiće po dvoje, na frizuru s maskom…


Vrijeme je da se počne normalizirati svakodnevni život jer svakim danom gospodarstvo sve više tone. Ipak sve će se morati drugačije organizirati u Hrvatskoj, piše 24sata.hr.

Znamo da svi očekuju što brzu normalizaciju stanja, no moramo se svi naviknuti da život još mjesecima ipak neće biti kao prije, ni blizu…

Bojimo se da brzim popuštanjem mjera ne dođe do nekontroliranog širenja koronavirusa. Sad smo zaštitili zdravlje nauštrb ekonomije, ali ne možemo ni zbog ekonomije ugroziti sve napore i zdravlje, onda će i ekonomija još gore nastradati.

Rekao je to sagovornik 24sata.hr koji sudjeluje u analizi i pripremi odluka Vlade o tome koje će restriktivne mjere popustiti. Vlada bi sutra ili do kraja sedmice trebala donijeti taj plan. Sigurno će biti faznog i blagog popuštanja mjera ako ostane dobra epidemiološka situacija.

Time odgovara i zahtjevu Hrvatske privredne komore koja je Vladi poslala zahtjeve da se otvore obrti, trgovine namještajem, automobila, a zatim i trgovački centri, da se vrati javni prijevoz, produži radno vrijeme za trgovine koje sad rade. Tu su i prijedlozima zaštitnih mjera koje bi to trebale pratiti.

– Naši prijedlozi dolaze direktno od naših članica koje trpe velike gubitke zbog blokade i neaktivnosti. Smatramo kako nas je odličan posao Stožera civilne zaštite doveo u situaciju da više ne moramo birati između gospodarstva i zdravlja, nego možemo imati i jedno i drugo, uz dobro odmjerene sigurnosne mjere – rekao je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Zaštitne mjere uključuju i, naprimjer, manje stolova u kafićima te ograničen broj gostiju uz distancu, ograničen broj putnika u javnom prijevozu, zaštitne maske i zabranu više klijenata odjednom u frizerskim salonima itd.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija