Mandić: Hospitalizirana 63 pacijenata, 15 ih na respiratoru

Mandić: Hospitalizirana 63 pacijenata, 15 ih na respiratoru


Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić na današnjoj konferenciji je rekao da su u protekla 24 sata testirana 634 uzorka, od čega je 11 pozitivno na koronavirus.

– U Federaciji BiH do današnjeg dana testirano je ukupno 11.196 uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 770 osoba, od čega je 415 žena i 355 muškaraca. Što se tiče zdravstvenog stanja u Federaciji, hospitalizirana su 63 pacijenata, od kojih je 15 na respiratoru. Oporavljena su 143 pacijenta i očekivano je da se taj broj povećava u narednom periodu – rekao je Mandić.

Ministar Mandić zahvalio je UNICEF-u i USAID-u, koji su donirali vrijednu opremu za centre za mentalno zdravlje u Federaciji BiH koji su prilagodili svoj radi i stavili se putem telefona na raspolaganje građanima.
– Oni su omogućili da naši pacijenti imaju podršku i nastojimo da ona do svakoga dođe – rekao je Mandić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija