Federalna uprava civilne zaštite isporučila 8.100 testova na koronavirus

Federalna uprava civilne zaštite isporučila 8.100 testova na koronavirus


Na jučerašnjoj sjednici Federalni krizni štab civilne zadužio je Federalnu upravu civilne zaštite da isporuči testove i medicinsku opremu bolnicama u Sarajevu, Zenici, Mostaru i Tuzli.

Već danas su pripadnici Federalne uprave civilne zaštite isporučili 8.100 testova na koronavirus.

Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu isporučeno je 2.800, Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla 1.800, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar 1.500, dok je 2.000 testova isporučeno i Kantonalnoj bolnici Zenica, koja je osposobila PSR labaratorij u kojem će se raditi testiranja na Covid-19.

FUCZ je po naređenju FŠCZ do sada isporučio 181.600 testova na koronavirus Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu i Kantonalnoj bolnici Zenica.

FUCZ će u skladu s naredbama FŠCZ nastaviti isporuku testova na koronavirus medicinskim ustanovama koje imaju referentne laboratorije u kojima se može vršiti testiranje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija