(VIDEO) Vrijeme jeda vidimo gdje smo pogriješili, ima previše sebičnosti

(VIDEO) Vrijeme jeda vidimo gdje smo pogriješili, ima previše sebičnosti


U ramazanu neće se moći onoliko kontaktirati kao ranije. To će nedostajati. Ali sam radni tempo će biti zadržan. Ništa se tu neće promijeniti. I dalje će biti dinamično. Bit će sastanaka i posjeta terenu, ali ne kao ranije – kazao je na početku Izetbegović.

Mislim da će ljudi imati više vremena da razmisle o onome što nas je snašlo. Ramazan je prilika da se vratimo istinskim vrijednostima, da se suočimo sa sobom, sa obavezama prema vrijednostima, prema Bogu… Njegova svrha (ramazana op.a.) jeste da se čovjek osami, naročito noću, da pročita Kur’an nanovo, da razmislimo o tome zašto nas je ovo snašlo. Zemlja se puni cijelo vrijeme onim što umire, ali nikada se ne zagađuje. Tako je to Bog napravio da zemlja uvijek s proljeće nanovo miriš. Mi smo to zaprljali. Zaprljali smo međudobne odnose, nešto što je morali prostor. Treba da se suočimo s tim. Očigledno, On nas je u ovom času zaustavio… jednim virusom koji se jedva vidi na mikroskopu. Zaustavio je moćne privrede, moćne države… ni na koji način se čovjek ne suprostaviti onome što Bog odluči da uradi. Vrijeme je da vidimo gdje smo pogriješili. Bilo je previše nasilja nad ljudima, nasilja nad prirodom… Vrijeme je da pročitamo Kur’an, da se podsjetimo vrijednosti, da budemo bolji – govorio je Bakir Izetbegović za Hayat.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija