Francuska neće otvoriti ugostiteljske objekte prije juna, a kada će BiH

Francuska neće otvoriti ugostiteljske objekte prije juna, a kada će BiH


Francuska neće otvoriti svoje restorane, barove i kafiće prije juna. Vlasti su, također, najavile pojačanu finansijsku pomoć uslužnom sektoru usred krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Ministar finansija Bruno le Mer (Bruno Le Maire) kaže da vlada odgađa plaćanje poreza i proširuje kratkoročne naknade za nezaposlenost na firme kojima se neće dozvoliti ponovno otvaranje sljedećeg mjeseca. Kaže da male kompanije sa manje od 20 zaposlenih mogu podnijeti zahtjev za hitnu pomoć do 10.000 eura.

– Većina francuskih preduzeća trebala bi se ponovo otvoriti 11. maja. No, raspored restorana, barova i kafića neće biti određen prije kraja maja – rekao je Le Mer.

Mnogi se pitaju kad će se restorani, kafići i barovi otvoriti u našoj državi s obzirom na to da su vlasti počele s oblažavanjem mjera od jučer. Što se tiče ugostiteljskih objekata, do sada je rečeno samo da će se još sačekati s njihovim otvorenjem prenosi Avaz.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija